Optimering af Facebook & Instagram annoncering: De 5 vigtigste tips (Power 5)
Hvis du ønsker at øge jeres performance på Facebook og Instagram, bør du læse med.
Der findes mange måder at optimere din annoncering på, men det vigtigste er, at du følger Facebooks Power 5 framework. Power 5 er dine vigtigste fokusområder, når du opsætter en kampagne. Hvis du bruger alle 5 tips, giver du de bedste forudsætninger for algoritmen – og dermed de bedste forudsætninger for at skabe performance.
Dine opgaver i forbindelse med optimering af Facebook annoncering bør i stedet for at handle om et komplekst setup med mange kampagner, ad sets og målgrupper, handle om at fokusere på konsolidering, analysering og automatisering.
Facebook bliver klogere og klogere – og det er vigtigere end nogensinde før, at bruge algoritmen bedst muligt.
Hos Refyne har vi et stort fokus på at følge Facebooks anbefalinger, som vi har testet på både mindre og nogle af landets største annoncører. Power 5 er de 5 vigtigste anbefalinger.
Dagene, hvor vi valgte en meget specifik målgruppe og brugte et stort budget på dem, er forbi.
Næsten.
I de fleste tilfælde, er Facebook bedre til at finde de rigtige brugere og give dem det rette budskab – end hvad du selv er i stand til. For at algoritmen kan gøre det bedst muligt, er du nødt til at give de bedste forudsætninger. Det gør du ved at gøre brug af Power 5. Hvis du bruger dem alle, giver du algoritmen friheden til at finde og skalere din performance.
Lyder det for godt til at være sandt?
Det er det ikke.
Men det kræver noget forarbejde.
Det kræver, at du har 100% styr på, hvad målet med dine kampagne er. At du er benhård ift. at udvælge en KPI, som matcher alle dine kampagneindstillinger. At du har et budget, som giver ”plads” til algoritmen og ikke begrænser den.
Hvis du gør dit forarbejde rigtigt, kan du skalere din Facebook og Instagram annoncering en del – alene ved brugen af Power 5.
Anbefalingerne skal ikke altid følges til punkt og prikke – alt er individuelt. Men som udgangspunkt, bør det være noget, du stræber efter.
Lad os dykke ned i de 5 anbefalinger.
1) Account Simplification
Den første – og nok vigtigste anbefaling, handler om din kontostruktur. Hvis du har 2 kampagner i stedet for 10 kampagner, kan du have et større budget på de enkelte kampagner. Den åbenlyse og vigtigste fordel er, at du får mere data. Det er en forudsætning for at skabe den bedst mulige performance: Data.
Data gør, at du hurtigere kommer ud af læringsfasen, at algoritmen bliver klogere – og dermed kan optimere bedre.
Det handler ikke kun om antallet af kampagner. Det er en tankegang.
Keep it simple.
Tip: I stedet for altid at tænke kampagner som “Målgrupper”, kan du også tænke en kampagne som et Objective. F.eks: Kampagne 1) Konverteringer. I denne kampagne har du ad sets, som er fordelt på forskellige målgrupper. Ad set 1) Re-targeting, Ad set 2) Targeting (LAL), osv. På den måde, kan du lave én stor kampagne, hvor der er plads til, at algoritmen kan flytte budget mellem de forskellige målgrupper – alt efter performance, frekvens, osv.
Eksempel: I stedet for at have et annoncesæt til hver Placement (f.eks. et annoncesæt til Facebook og et til Instagram), så konsolider dem. Det giver algoritmen mere data. Der er ingen grund til, at du skal opdele dine ad sets baseret på Placements. Hvis du har opdelt pga. data, kan du alligevel segmentere efter Placements. Hvis du har opdelt efter performance – forget it. Facebook er i 99% af tilfældene bedre til at skabe den bedste performance (hvis du følger Power 5).
2) Auto Advanced Matching
I bund og grund betyder det, at Facebook går ind og øger match raten for bl.a. dine brugerdefinerede målgrupper. På den måde kan du få større indsigt – og mere ud af din re-targeting. Du skal blot aktivere det. Du kan vælge automatisk eller manuel. Det er individuelt, hvad der giver bedst mening.
3) CBO (Campaign Budget Optimization)
Det kan være fristende at styre budgetter på ad set niveau.
Du holder nemlig øje med, hvordan ad sets performer mod hinanden, ikke?
Hvis du ”lever” efter Power 5 vil du sjældent have mange annoncesæt. Herudover, er algoritmen (igen) bedre til at finde ud af, hvordan du får mest ud af kampagnens budget. Sæt derfor budgettet på kampagneniveau, og lad algoritmen fordele budgettet.
Tip: Lad være med at kigge på performance med det samme. Det kan være fristende at følge performance på de forskellige ad sets fra time til time – men det skal du ikke gøre. Algoritmen har altid en periode, hvor den indsamler data. Derfor bør du ikke tvivle på algoritmen, blot fordi den i starten bruger penge på det annoncesæt, der performer dårligst. Hvis du har lavet den rette opsætning, skal det nok blive korrigeret løbende.
4) Automatic Placements
I stedet for du selv skal vurdere, hvor du vil have dine annoncer vist henne, så lad algoritmen gøre det. Algoritmen er langt bedre end du tror – specielt hvis du følger de øvrige Power 5 anbefalinger.
Det kan sagtens være, at din annonce umiddelbart ikke vil performe godt på f.eks. Messenger eller på en In-stream placering. Det kan godt være rigtigt – men det gør nu ikke så meget. Hvis det viser sig at være rigtigt, vil annoncen ikke blive vist på den placering.
Og hvem siger, at det aldrig giver mening at være til stede på en placering?
Tænk over det: Mon ikke det giver mening – måske bare i nogle få procentdele af visningerne – at være til stede på en specifik placering? Hvis nu dén bruger, der bliver ramt, enten er meget loyal, eller er meget tæt på et køb?
Det kan dreje sig om få procenter.
Og dem kan du lige så godt lade algoritmen få med – fremfor at du udelukker en placering 100%,
Kunden bør altid være i fokus.
Kunden er den samme – uanset, om kunden er på Facebook, Instagram, eller Messenger.
5) Dynamic Ads
Ofte tænkes der, at algoritmen har til opgave at finde den rette målgruppe. Det er også rigtigt, men algoritmen kan også hjælpe dig med at sammensætte den annonce, som har størst sandsynlighed for at klare sig godt – konvertere, eller sikre det størst mulige kendskab til dit brand i målgruppen.
Eksempel: Lad os sige, at du er Volkswagen-forhandler. Du har en kampagne, hvor du har et ad set pr. bilmodel. Ét ad set har til formål at promovere en Volkswagen Passat. Ofte vil der være 2-5 forskellige annoncer – alle har til formål at promovere Passaten. Her giver du algoritmen mulighed for at teste annoncerne op imod hinanden. Det er fint.
Men hvad med at lade algoritmen skræddersy annoncen til den enkelte bruger?
I stedet for at have 3 forskellige annoncer omkring Passaten, så lav en annonce.
En dynamisk annonce (eller flere dynamiske annoncer).
I en dynamisk annonce kan du tilføje alt materiale fra de 3 annoncer – og på den måde lade algoritmen beslutte, hvad den enkelte bruger skal eksponeres for. Om det er prisen, kvaliteten eller bekvemmeligheden brugeren skal eksponeres for, baseres på den individuelle bruger, men også hvordan materialet performer på kryds og tværs.
Sådan kommer du i mål med Power 5
Jeg håber, du har fået et overblik over de 5 elementer, samt hvad de kan gøre for din virksomheds performance.
Hvis I har brug for rådgivning omkring Power 5 – eller måske har brug for en partner, som kan hjælpe jer med implementering og driften af et Power 5 setup, så ræk endelig ud. Hos Refyne har vi årelang erfaring med at følge anbefalingerne. Samtidig, har vi assisteret både mindre virksomheder samt nogle af landets største virksomheder med henholdsvis deres Facebook- og Instagram-annoncering.
Held & lykke med optimeringen!