Annonce

Hvordan opsætter man en annonce på Google?

En annonce på en søgemaskine består primært af tekst. Google tester annonceformatet hele tiden, og derfor vil der hele tiden kunne ske ændringer i udseendet på en annonce. Når man som annoncør skal opsætte en annonce som paid search, er det vigtigt at huske på, at modsat mange andre marketingkanaler, leder brugeren efter noget bestemt. Det er derfor vigtigt, at der er en sammenhæng mellem, hvad brugeren søger på, og hvad der står i annoncen. Det er unikt at kunne være til stede lige akkurat i det moment, brugeren leder efter det produkt, som matcher det, som man som annoncør sælger.

Søger en bruger efter “forsikring på motorcykel”, skal annoncen også matche dette, og ikke prøve at sælge en indboforsikring. Det kan virke banalt, men vores oplevelse er generelt, at ikke alle annoncører får lavet en annonce, som taler til det, brugeren søger efter.

Meget handler også om opsætningen og strukturen af annoncekontoen. Det er vigtigt at få grupperet keywords sammen, hvorved de taler til den rigtige annonce og ikke fanger irrelevante søgninger.

Hvilke krav er der til annoncen?

Der er relativt frie rammer, når det kommer til at skrive annoncen. Dog må en overskrift aldrig have mere end 30 tegn, og en beskrivelse skal være under 90 tegn. Hertil ligger et reglement for, hvad der må annonceres for, samt restriktioner for brug af tegn og store bogstaver.

Når en annonce skal udformes, er vores generelle erfaringer, at “less is more”. For de fleste brugere er der kort vej fra søgning til klik, og de sidder ikke og nærstuderer alle søgeresultater for at beslutte, hvilket der matcher bedst. De er omvendt vant til, at det øverste resultat har den højeste grad af relevans. Hvilket resulterer i flest klik. Derfor er det vigtigt, man hurtigt og kort kan fange brugerens opmærksomhed og drive trafik til ens site, men ydermere formå at have annoncen øverst på resultatsiden, ellers vil selv den bedst skrevne annonce tabe kampen.

Hvordan laver man den bedste annonce til Google Ads?

Der er desværre ikke en magisk opskrift på, hvordan alle annoncører bør skrive deres annoncer. Der kan være ting, som virker utrolig godt for én annoncør, men overhovedet ikke virker for en anden. Den bedste måde at optimere ens tilstedeværelse på søgemaskinen er at afprøve forskellige budskaber. Kun ved at afprøve om den ene USP virker bedre end den anden, kan man blive klogere på, hvordan en annonce virker og dermed få en indikation på, hvordan modtagerne interagerer med annoncen.

En af de mest fremtrædende fordele ved at annoncere på Google og Bing er, at man får resultater af sine tests hurtigt. Brugerens beslutning om enten at klikke eller vælge en anden annonce kommer ind i annonceplatformen med kort forsinkelse, som gør, at man hurtigt vil kunne beslutte, hvilken annonce, som er bedst. Så skal man som annoncør lave den bedste annonce, skal man faktisk lave flere annoncer og dermed teste hvilken annonce, som performer bedst.

 

Vil du vide mere om annoncer på Google, kan du kontakte os her. Hvis du er nysgerrig på hvad det koster at annoncerer på Google Ads, kan du læse vores blogindlæg: Hvad koster Google Ads?