Annoncerangering

Hvad betyder ad rank og annoncerangering?

Ad rank eller annoncerangering er søgemaskinens måde at bestemme, hvilken placering brugeren ser din annonce på. Den har desuden en direkte betydning for hvilken pris, der skal betales for at få en bruger ind på siden. Ad rank styres ud fra den givne max CPC  og quality score.

Sådan fungerer en auktion på søgemaskinen

For hver gang en bruger starter en søgning på søgemaskinen, bliver der foretaget en bagvedlæggende auktion, hvor søgemaskinen bestemmer, hvilke annoncer, der skal vises på hvilken position. Det sker ved, at alle annoncer, der kvalificeres til at blive vist på den pågældende søgning som findes i Google Ads, tildeles en specifik ad rank. Dette gøres ud fra de søgeord, som bliver budt på, og som det matcher den søgning, som er foretaget. Herefter bliver annoncører, hvis målretning på andre parametre ikke matcher søgeforespørgslen, fjernet. Det kunne være, at søgningen er foretaget i et andet land eller på et fremmed sprog, end den er målrettet mod. Det kan også være annoncer, som ikke overholder søgemaskinens politiker, og derved bliver afvist. Af de annoncer, som ud fra ovenstående er kvalificeret til at blive vist, vil de annoncer med den højeste annoncerangering eller ad rank blive vist.

Annoncens rangering bestemmes ud fra flere parametre, men for at simplificere det, er der to hovedparametre; max CPC og quality score. Disse to parametre kan man påvirke og derved styre hvilken position, ens annonce skal vises på.

Da quality score indgår som direkte parameter, betyder det, at det ikke på forhånd er givet, at den som byder højest, vil vinde auktionen, men i lige så høj grad den, som er dygtigst. En auktion hvor et kvalitetsparameter ikke indgår vil betyde, at det endelige søgeresultat, brugeren får, i højere grad ikke vil hænge sammen med den søgeforespørgsel, som er blevet foretaget. Det vil give brugeren en dårlig oplevelse, som vil formegentlig vil hæmme troværdigheden til søgemaskinen. Det vil samtidigt skade annoncøren, da denne ville betale for trafik, som ikke er relevant at få ind på annoncørens side.

Fra annoncørens synspunkt er det en stor mulighed, da fokus ikke udelukkende skal ligge på det økonomiske, men samtidigt skal man bruge tid og ressourcer på at overveje, hvordan annonceringen skal foregå.

Flere steder vil quality score og max CPC vises som værende lig med den endelig ad rank, hvilket ikke er helt korrekt. Derfor vil man også kunne opleve, at resultatet kan variere fra søgning til søgning. Dette kan være grundet konkurrencen på det givne tidspunkt, men også annoncører, som lægger tæt i annoncerangeringen, og derved kan brugerens søgehistorik influere søgemaskinens resultat. Hvis søgemaskinen ser, at en bruger generelt ikke klikker på annoncer, vil den vise færre annoncer til denne bruger.

Yderligere kan andre faktorer påvirke den endelige rangering. Dette kan eksempelvis være de udvidelser, der bruges og den forventede effekt disse vil havde (læs mere om udvidelser her). Det vil derfor være en fordel at have tilføjet annonceudvidelser, da de, på trods af, de ikke har en stor direkte effekt, kan påvirke annoncerangeringen, og derved give en lavere pris for klikket.

 

Vil du vide mere om annoncerangering, er du velkommen til at kontakte os.