Marketing Automation

Hvad er Marketing Automation?

Marketing Automation indgår på mange måder i sammenspil med inbound marketing, hvor man forsøger at skabe salg og leads via et automatiseret contentdrevet marketingsystem. Sagt på en anden måde, Marketing Automation er et softwaresystem, der er designet til at systematisere og automatisere dine marketingaktiviteter ved at automatisere og effektivisere manuelle og rutineprægede arbejdsopgaver. Herved bidrager Marketing Automation med at strømline samt optimere dine marketingindsatser.

Med et Marketing Automation-system kan du tracke og analysere, hvad dine leads finder interessant gennem data omkring deres digitale adfærd på dit website.

Hvordan bruger jeg så Marketing Automation?

Grundprincippet i Marketing Automation er simpelt sagt workflows, som automatiserer dine marketingaktiviteter. I den forbindelse er din vigtigste opgave at udarbejde gode, strategiske workflows med kvalitetsindhold, hvor Marketing Automation-systemet så ordner det tidskrævende arbejde som monitorering af leads, udsendelse af e-mails samt levering af personaliseret indhold. Dit Marketing Automation-system kan eksempelvis sætte sådan op, at det sender takke-emails, hvis en bruger downloader materiale fra dit site. På den måde tager et gennemarbejdet og veleksekveret marketingindsats også øget hensyn til potentielle kunder, deres behov og købevillighed. Dit Marketing Automation-system kan nemlig på den måde bidrage med indsigt i, hvad dine kunder interesseret sig for, samt hvor langt i købsprocessen, de er. Således reducerer du risikoen for, at du henvender dig til dine leads for tidligt i processen med fare for at skabe irritation. Du klædes derimod bedst muligt på til at slå til, når dine leads er brandvarme.

Hos Refyne hjælper vi en lang række spændende virksomheder med deres digitale marketing. Kontakt os endelig og hør mere omkring, hvordan vi kan optimere din digitale performance. Vi er specialiseret inden for: SEO, Paid Social, Paid Search, Webanalyse og Tracking samt konverteringsoptimering.