Mit praktikforløb hos Refyne

Tre udfordrende, givende og sjove måneder

Mia har netop afsluttet tre måneders praktik hos Refyne, hvor hun har fået en masse jord under neglene i arbejdet med paid social. Vi har spurgt Mia ind til, hvorfor hun netop valgte Refynes praktikforløb, hvad hun særligt lagde vægt på i et praktikforløb samt, hvad hun har lært og har kunnet tage med sig videre.

Hvorfor valgte du at tage i praktik hos Refyne?

Det gjorde jeg, fordi jeg i tiden som studerende har haft fokus på at finde den rigtige retning for mig og min karriere. At finde den rigtige retning kræver praktisk erfaring og at lære et ‘håndværk’ ordentligt fra starten. Derfor var det vigtigt for mig i forbindelse med valg af praktikforløb, at jeg ville blive en del af en virksomhed, hvor jeg kunne lære disciplinen paid social fra nogle dygtige mennesker og ordentligt fra start.

Hos Refyne er der masser af ’frihed under ansvar’, hvilket godt kan være en stor mundfuld, når man stadig er under uddannelse. En af mine overvejelser gik derfor på, at jeg gerne ville kunne påtage mig opgaver og løbe med dem, uden at jeg nogensinde ville komme til at stå alene med disse. Jeg ville gerne have mulighed for at sætte mit personlige aftryk på resultatet, men have et stærkt sikkerhedsnet, der holdt hånden under mig.

Gennem min tid som studentermedhjælper hos Refyne har jeg lært både virksomheden, og de mennesker som er en del af den, rigtig godt at kende. Jeg var derfor klar over, at jeg ville kunne få de ting hos Refyne, som jeg søgte.

Kulturen og kollegerne var meget afgørende for mit valg af praktikforløb. For mig betyder det meget at have et godt og sundt kollegaskab, hvor man både socialt og arbejdsmæssigt føler sig godt tilpas. Så gør det jo heller ikke noget, at der hos Refyne jævnligt er fede, sociale arrangementer, som styrker sammenholdet og bidrager til den gode stemning.

Hvad lagde du særlig vægt på, at dit praktiksted skulle kunne tilbyde?

Jeg lagde vægt på at kunne få tilknyttet en fast mentor, som jeg kunne følge og sparre med. Med en mentor havde jeg hele tiden en ved siden, som havde fingeren på pulsen omkring mit speciale indenfor paid social, overblik over mine opgaver og udvikling samt til at sikre, at jeg opnåede mine læringsmål. Det var samtidig vigtigt for mig at indgå i et forløb, hvor jeg både ville blive udfordret fagligt og få muligheden for at komme med inputs og ideer.

Hvad har du fået ud af at være praktikant hos Refyne?

Jeg har fået lige præcis det ud af praktikopholdet, som jeg håbede på. Jeg har udviklet og trykprøvet mig selv, mine evner og alt det, som jeg har lært på studiet, i det virkelige arbejde med kunder og kollegaer. Som person er jeg meget kreativ, så det har været ideelt for mig at få muligheden for at bruge mine evner og arbejde med noget, jeg har interesse indenfor.

Gennem min praktik har jeg fået et bedre indblik i, hvordan det er at arbejde med paid social på bureau og samarbejde med flere forskellige kunder. En fuld 37-timers arbejdsuge har gjort, at jeg føler mig bedre rustet til arbejdslivet efter studierne. Det har også givet mig en god indsigt og mulighed for at følge min mentor endnu tættere. Jeg har både deltaget ved kundemøder, været en del af flere fede projekter samt været med omkring udvikling af strategier for Refynes kunder inden for annoncering på Social. Det har både givet mig hands-on erfaring, som jeg kan tage med mig i fremtiden, og en bedre forståelse for, hvordan data, strategi og kreativitet spiller sammen.

Udover at have fået mere blod på tanden i forhold til det, som venter på den anden side af min uddannelse, så er jeg også blevet bekræftet i, at arbejdet med paid social er en retning, som jeg kan se mig selv i, og som jeg har lyst til at dygtiggøre mig indenfor i fremtiden.

Josephine Manthai, Senior Paid Social Konsulent & Mentor:

For mig har det været afgørende at følge Mia tæt, så jeg igennem hele forløbet kunne mærke, hvad hun brændte for, og hvordan vi fik gjort Mias læringskurve lige præcis så tilpas stejl, som hun ønskede. At se hvordan Mia altid har grebet nye paid social opgaver, med et altid kreativt mindset og budt ind med stor forståelse for feltet, er jeg den dag i dag stadig yderst imponeret over“.

 

Du har nu læst mine ord på, hvordan det har været at være i praktik hos Refyne. Hvis du har mod på at læse mere om, hvordan det er at være en del af Refyne, har flere af mine kollegaer sat ord på, hvordan de har oplevet deres første tid hos Refyne. Læs fx både om Trine, Emil og Kenneths første tid hos Refyne.

Vil du hellere have det fra hestens egen mund, så kan du læse meget mere om, hvordan man hos Refyne agter at være den sociale, ærlige og kompetente arbejdsplads.