Canonical tags vs. Google-Selected canonical tags

Hvad er Canonical Tags?

Canonical tags, også kendt som ‘rel=canonical’, bruges til at fortælle søgemaskiner, hvilken version af en side, der skal betragtes som den “officielle” eller “kanoniske” ud af et sæt duplikerede eller meget lignende sider.

Hvilke canonical muligheder findes der?

  • Redirects: Det er en meget udbredt metode til at fortælle søgemaskiner, at der er en ny destination der skal erstatte den gamle destination.
  • rel=”canonical” link annotation: Det angiver en stærk indikation til søgemaskiner om, hvilken URL ud af flere lignende URL’er du ønsker skal være den foretrukne.
  • Sitemap: Det er en svagere indikator, men stadig nyttig for at hjælpe med at gøre URLs kanoniske.

Implementering af canonical tags

Her er et eksempel på, hvordan en canonical tag kan se ud i HTML:

<link rel="canonical" href="https://www.example.com/mypage" />

Hvad er Google-Selected Canonical URLs?

Google-selected canonical URLs er de URL’er, som Google vælger som de kanoniske versioner af en side, baseret på deres algoritmer og signaler fra webstedet.

John Mueller om Google-Selected Canonical URLs

“We do sometimes select canonical URLs that are different from those provided. We have our systems to rely on the various signals, including rel=canonical, redirects, internal and external linking, sitemaps, etc. If you do see this, it’s often a sign that our systems have detected that the URLs are equivalent.” – John Mueller

Differentiering af indhold

En vigtig faktor, der skal overvejes i forhold til Google-selected canonical URLs, er at differentiere sit indhold markant. Det kan hjælpe med at undgå, at Google vælger en anden URL som den kanoniske end den du har valgt.

Region-specifikke visninger og hreflang

John Mueller har nævnt, at selvom der vises en specifik Google-selected canonical, vil den rette side stadig blive vist i den rette region, hvor hreflang er gældende. Det sikrer, at det korrekte indhold bliver præsenteret for brugerne i forskellige regioner.